Salut, în luna noiembrie, a venit timpul să facem o mică excursie în București, mai precis în sectorul 6.
Am plecat cu trenul, la ora 06.45, din "Gara din Craiova" , iar la ora 11.15 am ajuns în "Gara de Nord" din București, și imediat ce am terminat afacerile pentru care am venit acolo, până la următorul tren, am decis să vizităm cât mai multe locuri faine din sectorul 6.
Prima noastră oprire a fost la "Lacul Morii". Acesta este un lac de acumulare construit între 1985-1987, pe râul Dâmbovița, iar principalul său scop era acela de a feri Bucureștiul de inundații. Golirea și controlul apei și face prin intermediul "Barajului Ciurel". Pentru realizarea "Lacului Morii" a fost nevoie de demolarea unei biserici și mutarea unui cimitir. Cu o formă aproape ovală, "Lacul Morii" este o oază de liniște într-un, oraș, București, aglomerat și zgomotos. Limpezimea și strălucirea apei, îți dau o stare de bună dispoziție și te ajută să te relaxezi, și să te eliberezi de toate gândurile negative. Este un loc perfect pentru relaxare.
La câteva sute de metri de țărm, se află "Insula Îngerilor". Legată de mal printr-o fâșie de pământ, pe această insulă se găsesc rămășițe ale unor construcții de piatră, care par a fi dat cândva, insulei, o anumită eleganță. Dacă s-ar face un efort si acestea ar fi refăcute, sau altele noi, ar fi construite, insula ar putea căpăta o frumusețe aparte. În jurul lacului se află și o pista de alergat, care dacă ar fi amenajată potrivit, atunci ar fi perfect. Majoritatea timpului l-am petrecut pe marginea betonată a fâșiei de pământ care lega insula de țărm, privind apa și relaxându-ne.
După aceea, am făcut o scurtă oprire în "Parcul Crângași", un parc destul de fain.
Distanța, până la următoarea noastră destinație, era destul de mare, așa că a trebuit să luăm metroul câteva stații. După ce ne-am cumpărat și validat cartela de călătorii, am mers pe peron, unde am așteptat metroul. În momentul în care acesta s-a apropiat, am simțit o briză, puternică și rece, care s-a oprit în momentul în care metroul a ajuns în stație. A fost o călătorie relaxantă, am ajuns la stația potrivită în doar câteva minute.
După ce am ieșit la suprafață, mai aveam câteva sute de metri de mers până la destinația noastră, așa că am făcut o scurtă călătorie de-a lungul râului Dâmbovița. Peisajul a fost foarte fain: în apa râului se reflectau imaginile caselor și copacilor cu frunze arămii, părând că sub apă o altă lume.
Imediat ce am ajuns la destinația noastră finală, la Gradina Botanică "Alexandru Brândză", ne-am luat biletele de intrare și am început să o vizităm. Primele lucruri care ne-au atras atenția au fost micuțele și interesantele ornamente făcute din crenguțe de copaci. Rondurile cu flori de diferite culori au fost și ele interesante de privit, precum și plantele tropicale din serele Grădinii Botanice. După ce ne-am plimbat câteva zeci de minute, timp în care am admirat frumusețile grădinii, ne-am retras lângă lac. Acolo, am avut parte de câteva rățuște care se jucau în apă, și care păreau a fi atracția principală în acele momente. Imaginea copacilor se reflecta în apă, creând, un peisaj de toamnă foarte frumos. Ultima parte a acestei vizite, ne-a prins jucând-ne cu o grămadă de frunze galbene și ruginii: le luam, le aruncam și ne uitam la ele cum cădeau ca o ploaie de frunze de toamnă. Ne-am simțit, ca și cum am fi, din nou, copii.
După vizita la Gradina Botanică "Alexandru Brândză", am luat autobuzul și am pornit spre gară.