Salut, azi voi face o scurtă povestire despre o scurtă vizită pe care am făcut-o în Buicesți. Ce este Buicesți? Buicesți este un sat, frumos, din Mehedinți, unde eu și prietena mea am ajuns întâmplător.
Am plecat cu gândul să facem o plimbare prin apropiere, am stabilit să mergem până la Scăești, apoi până la Argetoaia, apoi să trecem în Mehedinți și să mergem până la Tânțaru, și apoi... km cu km... am ajuns la Buicesți, unde am oprit mașina pentru a o lăsa să i se mai răcească motorul (afară era vară și destul de cald).
Am coborât din mașină și ne-am uitat în jurul nostru să vedem ce lucruri interesante putem găsi, acolo: am văzut o casă tradițională, din lemn, dar era proprietate privată, apoi am luat-o pe un drum, de la intrarea în sat, deoarece, în depărtare se vedea o pădure frumoasă.
Am mers câteva minute pe drumul acela, apoi am coborât dealul și am ajuns într-o poieniță, unde se aflau o cișmea, frumos aranjată, câteva mese și câteva scaune, din lemn, și un mic pârâiaș, format de apa care se scurgea de la cișmea. Am stat acolo, câteva minute, și ne-am bucurat de liniște și de peisaj, apoi am continuat drumul spre pădurea de lângă poieniță. Ajunși acolo, ne-am plimbat, ne-am jucat, am cules flori și fragi, și am făcut câteva poze.
Deși a fost scurtă, excursia din poieniță, mereu, va rămâne una dintre preferatele mele, deoarece locul îmi amintește de copilărie, de când mergeam, cu tata, pe câmp, dormeam la umbra nucului și beam apă dintr-o cișmea asemănătoare.
Mi-aș dori să revăd locul acesta în fiecare anotimp; l-am văzut vara, mi-aș dori să-l văd toamna, când toate frunzele ruginesc și cad, iarna, când totul e alb, și mai ales primăvara, când pomii sunt plini de flori.