Salut, după ce am plecat din stațiunea "Băile Herculane", ne-am continuat călătoria spre "Parcul Național Cheile Nerei-Bușnița", pentru a vedea "Cascada Bigăr".
După o călătorie de câteva ore am ajuns în zona destinației noastre, dar pentru a ajunge, efectiv, la aceasta, a trebuit să mergem aproximativ 5 minute pe un trotuar extrem de îngust și apoi să coborâm aproape de nivelul râului Nera, pentru a vedea cascada în toată splendoarea ei.
Sincer, mă așteptam să găsesc, acolo, o cascadă înaltă, de 20-30 de metri, unde, apa, în cădere, se lovește de stânci, și formează un zgomot atât de puternic, încât abia te poți înțelege cu celălalt. În realitate, acolo, am găsit, o cascadă, nu mai înaltă de câțiva metri, nu foarte zgomotoasă, unde apa se scurgea, lin, pe mușchii verzi, care acopereau stâncile. Uneori, în funcție de lumină, acestă frumoasă cascadă, căpăta o culoare albăstruie.
Am făcut câteva poze, apoi am decis, să vizităm "Izvorul Bigăr", cel care dă numele cascadei. Trecând peste un pod și mergând aproximativ 10 minute, am ajuns la o stâncă uriașă de sub care izvora, o apă extrem de limpede și de curată. Curiozitatea m-a împins să beau puțin din ea. A fost cea mai bună apă pe care am băut-o vreodată.
Situată, la câțiva metri distanță de izvor, am vizitat și "Grota Bigăr". Cu ajutorul unor bariere am reușit să urcăm până la baza grotei și să facem câteva poze faine, acolo.
Cu siguranță "Cascada Bigăr" reprezintă mândria județului Caraș Severin, dar dacă ai drum prin orașul Reșița, poți arunca o mică privire și la "Muzeul Cineastului Amator", "Muzeul Locomotivelor cu Abur" sau "Muzeul Banatului Montan".
Să ai o zi făină.