O scurtă călătorie spre mare

01.05.2022

Salut, era o noapte răcoroasă de toamnă când am plecat la drum. Obiectivul nostru a fost să ajungem la Fetești-Gară, iar pentru a ajunge acolo a trebuit să trecem prin multe județe printre care Teleorman și Ialomița.


Teleorman este un județ situat in sudul României, a cărui reședință de județ este orașul Alexandria, oraș înființat de domnitorul Alexandru Dimitrie Ghica. Cele mai importante locuri de vizitat din județ, sunt:-"Cetatea Turnu Măgurele", care a fost construită de către romani, în secolul al-II-lea, însă, din păcate, acum se mai văd doar rămășițe ale unei cetăți mărețe. Legenda spune că sub ruinele cetății există un tunel care leagă cele două maluri ale Dunării. -"Casa Memorială Zaharia Stancu", Salcia, aici sunt prezentate fotografii, manuscrise și documente care au aparținut scriitorului Zaharia Stancu-"Centrul Memorial Marin Preda", Siliștea Gumești este locul unde sunt expuse fotografii și manuscrise care au aparținut scriitorului "Marin Preda".


Datorită drumului liber, imediat am trecut prin județele Olt, Teleorman și Ilfov, ajungând rapid pe "Autostrada Soarelui" și apoi la "Fetești-Gară". Lucrul memorabil din Fetești-Gară, îl reprezintă macheta unei mașini de epocă, poziționată, pe șine, în fața gării.


Ialomița este un județ situat în câmpia Bărăganului, iar cele mai frumoase locuri de vizitat din județ sunt: -"Muzeul Agriculturii din Slobozia", unic în România, fondat în 1966, acesta adăpostește nenumărate unelte și mașinării agricole-"Conacul Marghiloman", acesta a aparținut marelui om politic Alexandru Marghiloman -"Lacul Amara", acesta este cunoscut prin proprietățile terapeutice ale nămolului său.


După câteva ore petrecute în Fetești-Gară, ne-am continuat drumul spre Constanța.


Ajunși la Constanța, am revăzut cabana de pe malul mării, în care, acum un an, paznicul ne adăpostise de furtună. Ne-am continuat călătoria îndreptându-ne spre pontonul din stațiunea Mamaia. Mi-a făcut o deosebită plăcere să-l revăd. Am mers până la capătul pontonului din lemn, și am coborât pe o punte aproape de nivelul apei. Acolo am privit valurile care lovesc pontonul și se sparg, am privit meduzele care jucau în apa mării, și am simțit adierea vântului care ne mângâia fața. A fost foarte relaxant.


Drumul de întoarcere a fost marcat de două evenimente majore.

În primul rând, mi-am dat seama de ce autostrada București - Constanța se numește "Autostrada Soarelui": pentru că indiferent dacă te duci sau te întorci de la mare, soarele îți va bate mereu în față, fie direct, fie prin reflexie.

În al doilea rând am avut ghinionul și neșansa să nimerim în traficul infernal din București. Deși eram doar pe centură, erau atât de multe mașini și mergeau așa de tare încât trebuia să fii un șofer destul de bun, ca să faci față. Din seara aceea, am promis că nu o să mai intrăm niciodată cu mașina in traficul infernal din București. Am ajuns acasă, după miezul nopții, epuizați.


P. S. Pe plajă am descoperit o caramea, care în viitor va ajunge să valoreze mii de euro, datorită vechimii sale. 😁😁😁

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți