O nouă vizită în Timișoara

18.01.2023

Salut! După o călătorie, în Belgia, care a durat 11 luni, m-am întors, în România, și am ales ca punct de sosire orașul Timișoara.


Am aterizat pe aeroportul din Timișoara în jurul prânzului. Imediat ce am coborât din avion, am început să număr clipele rămase, până să-mi revăd scumpa mea soție. În clipa în care am revăzut-o, lacrimile păreau să dea năvală, iar când am strâns-o în brațe, nu le-am mai putut stăpâni. Îmi era foarte dor de ea. Nu o mai văzusem de peste trei luni, iar revederea a fost cu atât mai dulce, cu cât micuțul "Poc-Poc" începuse să crească.


Am rămas, acolo, în aeroport, câteva minute bune, apoi am luat un Bolt, și am plecat spre "Iulius Town Mall", pentru a mânca ceva. Mâncarea a fost cu atât mai bună, cu cât a fost prima masă împreună după mult timp. După ce am mâncat, am petrecut puțin timp prin "Iulius Gardens" . "Iulius Gardens" , este un parc frumos amenajat situat la intrarea în mall. Pe lângă copaci, bănci, și felinare, care se afla în orice parc, acolo am găsit și un lac, decorațiuni de Crăciun, un carusel, și chiar un brad de Crăciun, frumos împodobit. Acest parc, este ca o oaza de verdeață în mijlocul unei jungle de asfalt. După vizita la mall, am plecat spre cazare, "Imperial Premium Hotel" , un hotel fain, curat, liniștit, unde seara, am urmărit finala CM 2022. Inițial, ne gândisem ca în acea seară să vizităm și Târgul de Crăciun, din Timișoara, dar datorită frigului, și a lui "Poc-Poc", am hotărât să o lăsam pentru dimineața următoare.


A doua zi, înainte de a pleca spre Craiova, ne-am îndreptat spre centrul Timișoarei pentru a vedea Târgul de Crăciun, centrul Timișoarei, și fainele sale clădiri istorice.


"Bastionul Maria Theresia" este unul dintre puținele construcții care făceau parte din vechea "Cetate a Timișoarei" , care a supraviețuit până astăzi, alături de fragmentele de zid din "Parcul Botanic" și din "Calea Alexandru Ioan Cuza" . Construit între 1730-1735, "Bastionul Maria Theresia", în prezent, adăposteşte două expoziţii permanente ale Muzeului Banatului: "Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor" şi "Vioara - o pasiune de viaţă".


"Piața Unirii:" Numită "Piața Unirii" din 1919, pentru că aici s-au oprit trupele române care au intrat în Timișoara, aceasta găzduiește importante obiective turistice, precum "Domul romano-catolic" , "Palatul Baroc" , "Catedrala Ortodoxă Sârbă" , "Casa Brück" , sau "Monumentul Sfintei Treimi" .


"Piața Libertății": În anul 1848, o mare parte din Europa a fost lovită de o serie de revolte naționaliste, o astfel de revolută având loc și în Timișoara, locul unde a izbucnit această revoluție purtând denumirea de "Piața Libertății".


"Piața Victoriei": "Piața Victoriei" , este locul în care, Timișoara a fost proclamată în 20 decembrie 1989 primul oraș liber, de comunism, din România. În jurul pieței se găsesc principalele instituții culturale - "Opera Română" , "Teatrul Național" , "Teatrul Maghiar de Stat" , și "Teatrul German de Stat".


"Târgul de Crăciun", din Timișoara, are ca punct central "Piața Victoriei" . Acolo am găsit un patinoar fain, un brad de Crăciun la fel de fain, sania lui Moș Crăciun trasă de reni, căsuțe cu mâncare, și o roată panoramică. Dacă ar fi să fac o comparație cu cel din Craiova, pot spune ca cel din Craiova a fost mult mai fain.


Ultimul loc vizitat în Timișoara a fost "Carturești Operei". Cred ca este cea mai frumoasă librărie pe care am vizitat-o până acum; o librărie dispusă pe parter și etaj, unde puteai urca pe niște scări albe de metal, în formă de spirală. De acolo, am cumpărat o carte de dezvoltare personala "Inteligența Emoțională" de Daniel Goleman. După, ne-am continuat drumul spre gară, trecând pe lângă parcul central "Anton Von Schudier" .


Nu am apucat sa revăd Bega, dar nu o să uit niciodată plimbarea făcută pe faleza sa, din prima mea călătorie.


Drumul spre Craiova l-am parcurs cu trenul. Cel mai fain a fost că prin zonele montane pe unde treceam, peste unele vârfuri de munte, exista un strat subțire de zăpadă.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți