Orașul Brașov, văzut de pe Muntele Tâmpa

01.05.2022

Salut, în timpul călătoriei de la Sibiu la Brașov am avut parte de "un musafir neașteptat". Pe tot parcursul călătoriei, în partea dreaptă, se vedeau în depărtare "Munții Carpați" , cu crestele lor înzăpezite. A fost un peisaj fantastic.


În drumul spre Brașov, am trecut prin orașul Făgăraș, locul unde se afla faina cetate a Făgărașului. "Cetatea Făgăraș" a fost construită în 1310 și reprezenta un punct strategic important în apărarea sud-estului Transilvaniei, unicitatea cetății este dată de faptul că este înconjurată cu un șanț de apă care se alimentează direct din răul Olt. Aceasta este formată din două structuri: o cetate exterioară, care avea rol de apărare, și cetătea interioară. În prezent adăpostește "Muzeul Țării Făgărașului" și "Biblioteca Orașului" .


Principalul motiv pentru care am mers în orașul Brașov a fost să urcăm cu telecabina, pe muntele Tâmpa, și să vedem orașul de la altitudine. Am parcat mașina, pe una dintre străzile din apropierea muntelui, și am plecat spre telecabină. Era ora 15.57 iar ultima urcare cu telecabina avea loc la ora 16.00, așa că eram într-o cursă contra cronometru. Am început să alergăm și am ajuns la telecabină, la fix, exact când femeia de serviciu spăla podelele. Acolo am găsit o faină machetă a cetății Brașovului. Am urcat cu telecabina timp de câteva minute până am ajuns pe muntele Tâmpa. Am încercat să găsim o priveliște cât mai frumoasă asupra orașului, așa că, am mers la semnul luminos cu "BRAȘOV". Priveliștea era superbă. De acolo am văzut "Piața Sfatului", "Stadionul de fotbal", "Cetățuia", "Vechile Turnuri, Bastioane și Ziduri ale vechii cetăți a Brașovului". Când ne-am reîntors la punctul de îmbarcare, am observat că ușile erau închise și că ultima telecabină deja plecase. Pentru a nu rămâne pe munte, singura variantă era să coborâm pe traseul special amenajat pentru turiști. Coborârea traseul dura aproximativ o ora, ceea ce nu era mult, dar datorită faptului că începuse să se întunece, exista un oarecare pericol, ca la un moment dat să apară un animal din tufișuri. Chiar în momentul în care eram pe cale să ne pierdem ultima speranță, că va veni cineva, după noi, a urcat o telecabină, cu care am coborât.


După ce am mâncat la "Panini", ne-am îndreptat spre "Hotel Rainer", unde am fost întâmpinați de un recepționer asiatic. Condițiile din hotel au fost foarte bune, poate chiar cele mai bune întâlnite până acum.


Ziua următoare, am luat micul dejun la hotel și am plecat spre casă. Am trecut prin Râșnov, Bran, am văzut frumoasele peisaje montane din Județele Brașov și Argeș, am trecut prin Câmpulung Muscel, iar apoi ne-am oprit în Curtea de Argeș. Spre seară am ajuns acasă.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți