SHAKESPEARE FOREVER (I)

01.05.2022

Salut, primul "Festival Internațional Shakespeare", la care am participat, a fost cel din anul 2016, când eram student în anul II la Departamentul de Artă, din Craiova.


În timpul unui curs, am primit vestea, că un regizor englez va veni în Craiova, pentru a face un spectacol de teatru comunitar. Ni s-a propus să participăm și noi la castingul pentru spectacol, deoarece, va fi o experiență frumoasă pentru noi.


Castingul a avut loc la Departamentul de Artă, și a constat în câteva exerciții; de comunicare, de atenție, de voce, de ritm și citirea unor texte în limba română și/sau limba engleză. Tot în acea zi, am aflat numele spectacolului care urma să fie montat; "Romeo și Julieta" de William Shakespeare.


Prima repetiție pentru spectacol, s-a deschis cu anunțarea distribuției; am primit rolul lui Romeo - eu și încă trei persoane. În spectacol erau patru Romeo și patru Julieta deoarece unele scene aveau să fie jucate de patru ori, de patru cupluri Romeo și Julieta, diferite. Aș putea spune că în acest spectacol am fost Romeo, part-time, deoarece apăream doar în doar trei scene importante; scena balconului, scena nopții și scena finală.


Repetițiile la acest spectacol au fost o experiență de neuitat, în sensul bun al cuvântului. În timpul repetițiilor am cunoscut multă lume, mi-am făcut mulți prieteni buni, am învățat să lupt (luptă scenică), am învățat să zâmbesc mai mult. Unele repetiții se terminau noaptea, pe la ora 22.00, iar drumul de întoarcere de la Facultatea de Agronomie la Teatrul Național "Marin Sorescu" era o adevărată plăcere; era extrem de plăcut să mergi, primăvara, noaptea, prin oraș, împreună cu prietenii, și să povestiți ce ați mai făcut în afara repetițiilor sau, să cântați, animați de energia repetițiilor. Ajunși la teatru, primeam indicații scenice, apoi plecam să ne odihnim pentru că a doua zi ne aștepta o nouă zi de repetiții.


Un lucru special la acest spectacol, a fost faptul că a avut loc prin oraș; adică a avut un traseu pe care publicul era ghidat să meargă pentru a vedea spectacolul. Punctul de plecare al spectacolului era Piața "William Shakespeare", apoi urmau Teatrul Național "Marin Sorescu", Piața "Mihai Viteazul", Parcul Prefecturii, Parcul din fața Colegiului Național "Elena Cuza" și Facultatea de Agronomie. Întregul drum era o aventură frumoasă de peste două ore, în care toată lumea era implicată.


Am avut onoarea să jucăm acest spectacol, într-o variantă mai redusă, și la Ambasada Marii Britanii la București, la festivitatea dată în onoarea zilei reginei, și a fost nemaipomenit.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți