Salut, azi aș vrea să vorbesc despre ultima noastră excursie în orașul Sibiu.
În primăvara anului trecut, am decis să vizităm, din nou, Sibiu pentru a merge în vizită la "Muzeul Satului", unul dintre cele mai faine locuri din oraș. Planul excursiei era următorul: plecăm cu trenul din Craiova, ne cazăm, în prima seară, vizităm orașul, a doua zi, vizităm "Muzeul Satului", iar a doua seară, luăm trenul și ne întoarcem în Craiova.
Începută cu "o crenguță de liliac", această excursie, a fost foarte frumoasă și foarte făină. De data aceasta am găsit cazare, undeva în "Orașul de Jos", iar pentru a ajunge în centrul orașului, Sibiu, trebuia să urmăm un drum de 10-15 minute, care trecea exact pe sub "Podul Minciunilor", ceea ce era foarte convenabil.
În prima seară, după o masă oltenească (cu salată verde, ridichii, și ceapă verde, aduse de acasă), am decis să facem o mică plimbare nocturnă prin oraș. A fost foarte frumos, să hoinărim noi, doi, singuri pe străzile Sibiului. În plimbarea noastră, am trecut pe lângă "Sinagogă", am ajuns în "Parcul Tineretului", unde ne-am dat în leagăne, unde am jucat șah, și unde am văzut o fântână arteziană foarte faină, și am mers de a lungul "Zidului Cetății", am vrut să vedem cât de lung este, și care este capătul său.
A doua zi, ne-am făcut bagajele și am plecat spre gară, de unde am luat autobuzul spre "Muzeul Satului". O doamnă necunoscută, din Sibiu, a făcut un gest frumos și ne-a plătit unul dintre bilete, la automat, deoarece noi aveam bani mari, și automatul nu dădea rest. Mulțumim! În timpul cursei, eu am avut neinspirata idee sa coborâm, să vizităm, "Parcul Sub Arini", și apoi să mergem pe jos spre "Muzeul Satului". După ce am vizitat "Parcul sub Arini", timp de două ore, am mers, degeaba, printr-o pădurice de la marginea orașului, sperând să ajungem cât mai repede la "Muzeul Satului". În apărarea mea, vreau să spun ca pe GPS, distanța părea că este mai mică, decât în realitate. Cum spuneam, după două ore de mers, am ajuns la "Grădină Zoologică" din Sibiu, aflată în vecinătatea "Muzeului Satului". Acolo, pot spune că am rămas impresionat de două lucruri: pavilionul peștilor și un lac imens care se întindea până în "Muzeul Satului".
După vizita la "Grădina Zoologică" și după aproximativ 10 minute de mers, și după ce am trecut pe lângă un tramvai cu costume și cu manechine, am ajuns, în sfârșit la "Muzeul Satului". Acolo am fost impresionat de multitudinea caselor tradiționale, din diferite zone ale țării, fiecare casă având caracteristicile ei specifice. Pe lângă case, acolo am văzut și hambare, căruțe, iar undeva la marginea unui lac, imens, se vedeau în depărtare mori de vânt. Tot în "Muzeul Satului" se găsește și "Teatrul de Vară", așezat foarte fain, la marginea lacului. Pot spune că, acolo, gândul mi-a zburat la copilărie. Poate că, casele de acolo nu erau, aceleași, cu casele vechi, din Predești, dar și aceste case mi-au trezit amintiri plăcute. Un alt lucru de menționat este că în timpul vizitei la "Muzeul Satului" a plouat.
La întoarcere, am luat autobuzul, fix de la poarta muzeului. Ajunși în "Centrul Istoric" din Sibiu, am avut parte de o expoziție de flori, iar de la o florărie, am cumpărat niște cepe de lalele și de gladiole.
Am ajuns la gară, undeva la ora 8 seara, iar după miezul nopții aveam următorul tren spre casă. Așteptatul în gară, a fost pus sub seama spusului de povești, văzutului de filme, ascultatului de muzică, dormitului (ea), vegheatului somnului (eu), și mai presus de toate, înghețatului de frig. După multe ore de mers cu trenul, timp în care am înghețat de frig și în care m-am ales cu o răceală, dimineața, am ajuns în Craiova, obosiți și cu "cearcăne cât casa" .
"Morala călătoriei" : dacă ai nevoie de un ghid în Sibiu, nu sunt omul potrivit dar dacă vrei să petreci 2 ore într-o pădure, de la marginea Sibiului, fără să știi unde mergi, să știi că ai găsit persoana perfectă. 😊😊😉