Sibiu - orașul unde cerul se apropie de pământ (I)

01.05.2022

Salut, prima dată am vizitat orașul Sibiu, după primul an de facultate, pentru a vedea spectacolul "Faust" după Goethe, în regia lui Silviu Purcărete. A fost o vizită frumoasă, spectacolul a fost foarte bun, iar eu m-am simțit foarte bine.

A doua mea vizită în Sibiu, am făcut-o împreună cu prietena mea, pentru a vedea Târgul de Crăciun din Sibiu, unul dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun din țară.Am plecat spre Sibiu, într-o dimineață de noiembrie. Afară era răcoare, așa că am tremurat puțin, așteptând trenul. Nu-mi mai amintesc exact, care dintre noi a ajuns primul la gară, dar îmi amintesc că, eu eram cel care trebuia să cumpere apă, fructe și mici gustări pentru drum, iar prietena mea să aducă sandwich-urile. Drumul cu trenul a fost plăcut, am admirat peisajul, am făcut poze munților care se vedeau în depărtare și ne-am uitat la seriale, pe telefon.Am ajuns în Sibiu, după amiaza, iar primul lucru pe care l-am făcut a fost să ne așezăm pe o bancă și să mâncăm ceva. După ce ne-am umplut burticile, am început, ceea ce mie îmi place să numesc ,, o mică evadare din cotidian".


Prima oprire, a fost "Biserica Ursalinelor". A fost o oprire grăbită, ca să mă exprim așa, doar am intrat, am admirat puțin interiorul bisericii, apoi a trebuit să plecăm, deoarece sosise timpul de închidere a bisericii. 

Următoarea oprire a fost "Piața Mare" din Sibiu, mai precis "Turnul Sfatului". Am urcat până la al 7-lea etaj al turnului, ultimul etaj, iar pe traseu am fost întâmpinați de câteva surprize plăcute; până la etajul 2, inclusiv, am urcat printr-un tunel foarte îngust, ce părea fără sfârșit, apoi, acolo, în turn, am găsit o machetă a "Cetății Sibiului", o carte în care vizitatorii se puteau semna, lăsând astfel, acolo, o amintire, iar la unul din ultimele etaje, se găsea mecanismul ceasului. Bonusul vizitei în "Turnul Sfatului", a fost priveliștea minunată asupra orașului Sibiu.


Următoarea oprire a fost "Muzeul Național Brukenthal". Începutul vizitei la muzeu a fost oarecum stângaci; am cumpărat bilete doar pentru a vizita o parte din muzeu, apoi dorind să nu pierdem nimic din ceea ce ne poate oferi acest muzeu minunat, am cumpărat bilete pentru toate secțiile muzeului. Primul lucru care mi-a plăcut la acest muzeu, a fost grădina interioară; mică, simplă, frumoasă, unde puteai face poze minunate. În spatele grădinii interioare, se afla intrarea către o mică expoziție care vorbea despre istoria orașului Sibiu, și frumusețile locului. Am continuat vizita la muzeu, cu vizitarea "Galeriei de Artă Europeană", și apoi a "Galeriei de Artă Românească" . Vizitarea acestor două galerii a ocupat peste 80 % din timpul vizitei la muzeu, dar a meritat. Acolo am văzut foarte multe tablouri pictate de artiști autohtoni, dar și străini, îți era imposibil să memorezi numele tuturor artiștilor ale căror tablouri erau expuse acolo. Bonusul acestei expoziții, a fost vizitarea unei părți, din muzeu, dedicată tradiționalismului românesc; obiecte, țesături și costume populare tradiționale românești. În timpul acestei vizite, am putut vizita și o parte din uriașa bibliotecă, adăpostită la muzeu. Bineînțeles că nu am putut deschide cărțile și citi ceea ce e scris în ele, dar simplul fapt că te afli în fața unei biblioteci așa importante, te lasă mut. După vizitarea părții superioare a muzeului, am decis că e timpul să coborâm la subsol, să vizităm și expozițiile de acolo. La subsol am avut parte de două expoziții interesante. Am putut vedea o expoziție de sculptură unde se găseau sculptate busturi ale diferitor personalități ale timpului, sau ale unor zeități, și o expoziție gotică, pe care însă nu am văzut-o până la capăt.


După vizita la "Muzeul Național Brukenthal", am plecat spre cazare. 


Va urma...

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți